April 26, 2010

One Piece



Sape tahu citer kartun ni?sape addicted sgt ngan One Piece ni ha..?cpt angkat tangan..hehe
best kan crite kartun dari jepun ni, aku mula2 xde minat sangat pun ngan cite One Piece ni or lebih dikenali ngn nama "budak getah".Kenapa "budak getah"? sebabnya ceritanya mengisahkan tentang ade sorang budak ni yang nama dia Luffy a.k.a Monkey D. Luffy yg xsngaja mkn sebiji buah setan "evil fruit".jadi pas makan buah 2, badan dia leh jadi cam ala2 getah la..boleh pnjang tgn (bkn mncuri =p),kaki n sume blh dipnjngkan..hehe...
 
Jadi,ape sebenarnya nak diceritakan psl cite ni?korang baca la sendiri..hahaha.....sape2 yang minat lagi tengok cite ni..?bez wo0o0..aku ada anime dia dr episode 1-439 je....over 70gb jgk la siot tol..pnuh external..hahaha...
tapi cite ni ada versi komik juga. versi komik lebih up 2 date compare dengan anime. Anime ni lambat sket kua.

Sape2 yang minat cite One Piece ni, skang cite ni da sampai episode 582 da....sangat bez!! aku syorkan la korang tengok jugak cite ni..ala..katun ni setanding jgk ngn katun lain cam Naruto,Bleach dan mcm2 katun lg.Tapi camne pun, katun ni jgk la yang Superb! 
ni pun sbb ada la sorang kwn aku ni yg addicted sgt ngn crite ni smpai aku pun trpengaruh skali..isyh3...budak kck..budak kck.....

itu jela nak crite psl cite katun kesukaan aku ni, selain Dragon Ball..

sape nak tengok or baca leh klik link kat bawah ni.. =)



credit to en.google untuk gambar

14 memBebEL:

kenwooi said...

i know my friends love it.. but i dont watch it =P

Dewi Batrishya said...

I LOVEEE this anime oso!
X suke bce komik..
I Love watching the anime movie!
X penah miss satu pun!!! :P
Skang episode 448..! Hee..
Nak join tengok free?? Nah:
http://www.watch-onepiece.com/
(kat situ pun ade link tuk komik gak)
ENJOY!!!

Sky8Men said...

kenwooi : see..ur frenz also like it....jom layan... =)

dewi: wah..tq2..byk benanya link dia..
tapi nk tnggu anime,lmbt lor..2yg sy lyn 2 2 skali..=)

jadi sy bg awk watak nami san la..sy luffy...kihkihkih

H@n$ Xy said...

ho5..so sori tok minat sgt lah..he3..takpe3..sky8men promote susah2 nih...kene tgk ni pasni

Sky8Men said...

ngee ..=)
coz rmai jgk mnat cte ni benanya..sje je post psl one piece ni..nk tgk respon org.. hehe...
tgk la..bez..

Miss Shizu said...

hye...saye ta bapr layan komik2 cmnh..papepown nicce blog...=)

FarhanaDr said...

Mak aih.. Besarnya fail dia.. Huhu.. Minat betol ni..

Sky8Men said...

farhana: fail ape yg bsr..gmbr ke..?hehe..gmbr ats skali 2..high qualiti...hehe..mmg mnat.. =)

cEro said...

one piece best giler...
aku layan manga punye, sbb nk donlod anime lmbat...
selain tu, aku layan bleach n naruto gak..
tak tinggal beb..

ARC™ said...

aku amat addicted ngan manga! anime xbrape

ARC™ said...

btw link xchange tu ialah ko pun kena link aku disini. aku akan delete dlu link ko kat page aku, once dah letak kat sini, baru isi balik ok

Sky8Men said...

cero: bleach pon bez gk..tp naruto aku krg cket..huhu...

ARC: ha..itu yg aku xphm lg benanya..cmne nk bwt 2..aku kna ltk link ko kt blog aku ke cmne..sori la..aku ni msh bru lg dlm bnda2 ni .sume.. =)

eykaeyra said...

one piece katoon comeyl =)

Sky8Men said...

yeah..i noe it... =)

Segalanya Tertera Di Sini..hehe...Jangan Takut aa =p

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts

Related Posts with Thumbnails