October 27, 2010

Streamyx Vs BroadBand

 
 
                  VS
 
 
 
 
Moning2...huhu..
naik muak da nak cerita pasal berukband ni, mmg slow la...(grr...)
padahal utk bulan ni saja, aku da byr awal2 lg (25hb) baru ni.. dulu time aku guna streamyx, memang puas hati abis la.. nak download ape2 pon xragu2 lagi.....ecece,...dwnload speed pon laju, tapi kalu guna broadband ni, nak download pon kena fikir brjuta kali.....yela takut bandwith cepat abis..then kalu da sampai limit..lagi la slow benda alah ni...
 
adui....
w/pun kdg2 ade gk hal, tapi Streamyx is better la than Broadband...
adui...skang nak tukar ke streamyx balik, rasanya da terlewat da kot, sebab aku da nak habis belajar, nanti rugi je...skang guna Celcom Broadband pakej student punye....bagi aku xde kelebihan mana pon broadband ni slain memudahkan bwk ke mana2..
tapi skarang, banyak tempat da ade wifi kan..?kedai mamak pon ade  wifi... jadi xde kelebihan mana da kalu guna broadband..
 
streamyx.......rindu kamoo!!...


10 memBebEL:

Noor Faezah Mazli said...

celcom mmg lemabp kot. Maxis OK plak. [pendapat sy la]

Sky8Men said...

itu mmg..tp kt sy blaja skang ni (labuan) maxis blom ade lg...

_aLiaHwaFa_ said...

sangat la betol sebetol betol nya. mmg menyampah dgn celcom broadbnd skarang.

ken said...

celcom Broadband tak berapa baik la :)

Sky8Men said...

alia: ohoo...pkai berukband gk ke..

ken: jd mne yg baik..? =)

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

Streamyx pun Broadband gak.. Celcom pun Broadband gak.. cume quality service offer jek berbeza.

Kat Malaysia ni takde satu pun Broadband leh p.cy.. first 5 month sedap jek pki tp after that hancur!!

Kat Labuan maybe Streamyx best sbb penguna tak pack lagi tp kalo kat Shah Alam

Aku order nak pasang 1 bulan pun tak dtg2 pasang lagi sbb port penuh so give up lari masuk P1.

miss cahaya petunjuk said...

x shuke berukband celcom.. menci! menci! menci! promoter dya suka tipu customer..

Tengku Mann said...

celcom, maxis, streamyx, dan p1 yg mana best..murah n laju ye?

Sky8Men said...

xpasti la...tp semuanye ada klebihan n klemahan msing2...cntoh 1 kaw ade yg line max kuat,tp cel xkuat...tp yg sy bese dgr...maxis bb is better la.....bg sy..better pkai streamyx la...sbb unlimited klu nk dwnload pape pon..bb ni ade had dia....yg p1 sy xtau sbb lom pnh gna...

Anonymous said...

eh, pelik ko ni, streamyx pun broadband jugak

celcom, maxis, digi, = wireless broadband

streamyx = wired broadband

Segalanya Tertera Di Sini..hehe...Jangan Takut aa =p

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts

Related Posts with Thumbnails