May 05, 2010

Awesome Stadium

Sedikit gambar dan info tentang stadium yang tercantik dan xterfikir oleh kita akan kewujudannya...
jom layan...~~
 
 


Eco-Stadium Janguito Malucelli
#stadium yang sangat mesra alam, dibina tanpa konkrit terletak di Brazil
 
 
 
Braga Municipal Stadium, Portugal
#stadium yang diukir daripada gunung, antara stadium yang mempunyai *view yg cantik,
dibina sempena Euro 2004 dengan belanja 83.1 Billion Euro
 
 
Floating Stadium, Singapura
#merupakan pelantar terapung terbesar di dunia, mampu memuatkan 30,000 penonton
 
 
 
 
 
masih rasa xcukup menarik lagi stadium di atas..?scroll bawah...

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
 
 
 
Faroe Islands Stadium
#stadium dikelilingi laut, tidak hanya digunakan untuk perlawanan bola sahaja,
menariknya,semasa berlangsungnya match, ada orang dalam boat yang akan mengutip bola
jika jatuh dalam air..
 
 
 
xbest lagi ke stadium ni..?tengok lagi bawah...
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
 
 
xpasti la aku kat mana stadium ni..stadium ke?haha...
korang pikir la sendiri camne nak guna padang bola ni.. =p
 
 
 
 
 
 
uphaa
 
 

6 memBebEL:

YoN said...

hahaha. tebekkkkkkkkk (:

kumfye said...

i like the floating stadium...damn unique...the last one was abit funny

thefye.com

Syida Shukor said...

heee macam mana nak main bola kalau yang kat bukit tu ? :P

Sky8Men said...

agak2 cmne la..?hehe

FatinSyahirah said...

best gila stadium. nak2 yang terapung tu. memang kena make sure bola tak jatuh dlaam air. erkkk

Sky8Men said...

hehe....klu jtuh pon..nsb dorng la..sape suh wt stadium cm2 kn.haha

Segalanya Tertera Di Sini..hehe...Jangan Takut aa =p

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts

Related Posts with Thumbnails