June 29, 2010

Saya Bagi awk 5 minit!!!

Ape yang 5 minit tu? itu la arahan polis yang paksa aku buat sesuatu terhadap motor abg aku.
Cerita dia camni, minggu lepas aku pegi ambil member aku baru balik dari KB, lebih kurang kol 10 malam la kt stesen bas MBKT(Terengganu). Lepas da ambil member aku tu, aku lalu la 1 jalan ni yang memang selalu ade "roadblock" la..tapi entah camne aku leh plak lalu jalan 2 lagi.
 Sampai je kt "roadblock" tu, polis tu da tahan motor aku naik ni, macam biasa la bagi lesen & roadtax,
tapi dia xpuas hati plak dengan signal motor abg aku ni..(motor honda cup je)pon...abg aku pegi buat tinted kaler ijau kat signal dia, time tu aku da gelabah da..ye la..sape yg nak kena saman kn..?

tapi dia bagi pilihan nak kena saman or tanggalkan kat situ jugak tinted 2...aku pon mesti r plih nak tanggalkan kn...tapi nak bukak 2,kena ade scru driver...mana la aku nk cekau menatang 2...da sbb gelabah sangat,aku ciap leh mintak lagi menatang 2 kt pakcik polis 2...aku tanya la dalam kete polis 2,xde ke scru driver?haha....tp kudukut btl la,xbg,ciap ckp xde lg 2...kompom r tu saje nak saman aku..

tapi nsb baik la kunci pendua motor abg aku bentuk dia lbh krang scru driver yg jenis bunga 2..aku pon pe lg..cpt2 buka...ye la,dorang bg 5 minit je,..kelam kabut buka..tapi laz2 da nak abs tanggal dorang maafkan aku,dorang suh tanggalkan kt uma....

malu jgk time 2,ye r kete ngah banyak time 2..tp nsb bek la mlm...tapi yang aku xpuas hati 2...kedekut la dorang nk bagi aku pinjam scru drver dorang....ade daa.....lepas ni xnk lagi aku lalu jln 2 lg... =)

nex week test P kete..arap2 lulus la...xnk da nek motor pasni..haha...siot..kerek giler aku..haha


10 memBebEL:

3.z.z.3 said...

ekekekkekekeke..
bgs la pakcik polis tu...ekekeke

Miss Izah Mohamed said...

HAHA SAJE NAK RAGGING TU..

Sky8Men said...

3.z.z.3: uii..napa bgs plak..hehe

M.Izah. M: 2la psl....kuikuikui...

Faiz said...

polis tu sje nk gurau kot..die boring kan..haha
Hit My Latest Update

ice♥ice said...

abg polis suke tengok orang gelabah .hehe :c: gudluck test kete.. :k:

pinkroses said...

hahahaa...padan muka ko kena thn, d labuan da lesen x penah kena thn kn..hahahaaa!!!
mo test keta da ka???buat btl2 kt bukit tu...jgn gelabah..huhuhu..

AngahSayang2314 said...

hai bro salam singgah.. polis yg baik chek macam biasa tapi kena yg kaki pau hampeh..


i follow uuuuu

nesca said...

haha saje na buli hang tu

JuE said...

heee..polis saje nk gurau2 manje tu...=p

Days said...

polis mmg kerek.tnye lesen pon mcm nak crik gado hee

Segalanya Tertera Di Sini..hehe...Jangan Takut aa =p

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts

Related Posts with Thumbnails